Informații

Adresa
Str. Gării nr. 35, cod poştal 800222
Telefon: 0236414749
Fax: 0236465860
E-mail: secretariat@ccdgl.ro
Site Web: http://ccdgalati.ro/

     
P
rogram
Luni - Joi   8.00-16.30
Vineri        8.00-14.00
Audiențe: Luni şi Joi  13.00-15.00

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

Gradul de vaccinare în rândul personalului angajat

Rata generală de vaccinare a personalului din Casa Corpului Didactic Galați este de 66,67% din totalul celor 9 angajați. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%.

Biblioteca CCD Galați

  • Ultima actualizare: Vineri, 11 Septembrie 2020 16:06
  • Accesări: 3977

Fiind o bibliotecă pedagogica, și biblioteca instituției noastre constituie un centru de informare și documentare pentru toate cadrele didactice din județul Galați. Cărțile achiziționate in concordanta cu programele de perfecționare a personalului didactic sunt așezate pe domenii tematice, conform clasificării zecimale universale, iar accesul cititorilor este liber la raft.

Citește mai departe...

CDI

  • Ultima actualizare: Marți, 20 Octombrie 2020 18:01
  • Accesări: 4010

Centrele de documentare si informare reprezinta centre de resurse pluridisciplinare care pun la dispozitia elevilor, cadrelor didactice si a comunitatii informatii pe suporturi diferite (fond de carte, reviste, casete audio, video, CD ROM-uri, calculatoare etc.), pun in practica proiecte de animatie culturala, desfasoara activitati pedagogice, precum si activitati de formare continua pentru personalul didactic si didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar.

Citește mai departe...

Resurse digitale

  • Ultima actualizare: Vineri, 11 Septembrie 2020 16:01
  • Accesări: 4934

Cabinetul multimedia al C.C.D. Galati a fost dotat cu cu 25 calculatoare conectate la rețeaua Internet.
Dacă Societatea Cunoaşterii impune revizuirea concepţiilor tradiţionale asupra procesului de predare - învatare - evaluare, tot la fel de adevărat este faptul că acest proces are nevoie de soluţii noi, mai puţin formale, de metode şi mijloace care să corespundă acestui secol - secol al tehnologiei informaţiei.  Probabil că cel mai dinamic şi mai disponibil să raspundă la aceste provocări este Departamentul Multimedia. Acest departament al Casei Corpului Didactic Galaţi pune la dispoziţtia unităţilor şcolare, a colegilor, a comunităţii educaţionale în general, nu numai echipamente moderne şi competitive care să faciliteze procesul didactic, dar şi produse multimedia (softuri educaţionale) şi sprijin în realizarea acestora. Mai mult chiar, acest departament sprijină orice demers inovativ, orice iniţiativă menită să îmbogaţească sau să diversifice oferta educaţinală a şcolii.  Şi dacă este adevărat ca imaginea vizuală sau / şi sonoră are impact mai direct şi mai atractiv asupra oamenilor, atunci tot ce se întâmplă în departamentul multimedia nu face decât să ofere un alt tip de suport complicatului proces care este acela de a forma şi a educa atât copilul cât şi adultul.

Casa Corpului Didactic, prin echipamentele pe care le are si prin echipa de specialisti (formatori) cu care colaborează, oferă programe şi stagii de formare în utilizarea TIC atât personalului didactic cât si didactic auxiliar. Şi cum orice schimbare înseamna în primul rând o schimbare în planul resurselor umane, personalul didactic este cel ce trebuie sa se adapteze şi să adapteze potentialul TIC la specificul procesului de predare - învatare - evaluare.

Citește mai departe...